Permanente Make Up

 

 

 

 

 

(Semi-) Permanente make-up door Kristina

Kristina heeft een afgeronde opleiding aan de Phi Academy gehad in microbladen. Daarnaast is zij skilled in powder brows, lip color tattoo en faux freckles. Alle diensten biedt zij aan op beide locaties, zowel Haarlem als Bussum. Klik hier om een afspraak te maken: Afspraak boeken

Microblading
De gehele behandeling duurt ongeveer 2 uur.
De vorm van de wenkbrauw wordt gemeten met speciale meet instrumenten en hier wordt rekening gehouden met de vorm van je gezicht.
De gekozen kleur is altijd hetzelfde als de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen.
Bij een vettere huid zal het resultaat sneller vervagen. Ook gezichtsbehandelingen en blootstelling aan de zon zal het resultaat sneller doen vervagen.
Het resultaat blijft ongeveer 1 tot 2 jaar zitten.

Lip color tattoo
De gehele behandeling duurt 1 tot 2 uur
De genezingsperiode is 4 weken
Aangezien de huid van de lippen snel vernieuwd blijft het resultaat 6 tot 12 maanden
Indien je vatbaar bent voor koortslip is de kans groot dat je deze na de behandeling zult krijgen.
Gebruik daarom 2 dagen voor je behandeling en 3/4 dagen na je behandeling een koortslip creme.

Faux Freckles
De gehele behandeling duurt 1 tot 1,5 uur, dit ligt aan de hoeveelheid gewenste sproetjes.
Het resultaat blijft ongeveer 2 jaar zitten. Daarna zal het langzaam vervagen, dit ligt aan blootstelling aan de zon en gezichtsbehandelingen.
De duur van het genezingsproces hangt af van hoe snel je huid vernieuwt. Gemiddeld is het eindresultaat zichtbaar na 1 a 2 maanden.

 

Prijs informatie

Wenkbrauwen microbladen €300,- incl touch up na 4 weken
Microbladen + Powder brow €400,- incl touch up na 4 weken
Touch up na 1 jaar is helft van de originele prijs

Lip tattoo contour €200,- incl touch up na 4 weken
Lip contour + volledige lip kleur €300,-/€400,-* incl touch up na 4 weken
* prijs hangt af van de grote van de lippen

Faux Freckles (sproetjes) €200,- , touch up niet nodig
Opbouwen van effect na eerste keer is de helft van de originele prijs.

Portfolio PMU

Nazorg en risico’s

NAZORG WENKBRAUWEN

 

De komende dagen ben je verantwoordelijk voor het volgende:

Raak je wenkbrauwen niet aan met je handen. (Alleen wattenstaafjes, tissues en wattenschijfjes)

Dag 1: 30 minuten na de behandeling moeten de wenkbrauwen gewassen/schoongemaakt worden met babydoekjes zonder alcohol (parfum). Breng vervolgens een dun laagje Carl&Johan aan met een wattenstaafje.

Deze procedure moet minstens 5 keer per dag/om de twee uur worden herhaald om korst te voorkomen, de laatste keer vlak voor het naar bed gaan. Gebruik BROWS PATCHES alleen de eerste nacht na de behandeling en verwijder ze ’s ochtends.

Dagen 2 en 3: Gebruik twee keer per dag Carl&Johan (’s ochtends en’ s avonds). Denk er altijd aan om eerst zorgvuldig te wassen met babydoekjes.

Dag 4: Gebruik geen Carl&Johan meer.

Na de behandeling: Gebruik alleen de aanbevolen crème/Skin Candy. Gebruik geen andere crèmes die u niet worden aanbevolen/gegeven. Dit is om reacties zoals infectie en allergieën te voorkomen.

De eerste twee weken na de behandeling moet dit worden vermeden:

Openbare zwembaden, blootstelling aan de zon, solarium, sauna, huid-/schoonheidsbehandelingen, intensieve trainingen waarbij je gaat zweten en contact met stof (huishoudelijk werk en dergelijke).

De artiest is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten gemaakt door de klant in het nabehandelingsproces.

NAZORG SPROETJES

Binnen enkele minuten na uw procedure zullen de sproeten beginnen te oxideren en donkerder lijken. Dit gebeurt wanneer je lichaam een ​​korstje vormt! De donkere kleur zal helen zoals een wondje, dus de kleur zal lichter worden. Sommige gebieden beginnen rond dag 3 of 4 te schilferen en het duurt ongeveer 5-7 dagen voordat de resterende donkere sproeten volledig zijn afgeschilferd (soms kan dit langer duren als je een langzame genezer bent).

ZIT NIET AAN JE SPROETJES! Dit is uiterst belangrijk. Als je aan de sproeten plukt voordat ze klaar zijn om vanzelf af te schilferen, zal dit bijna altijd leiden tot pigmentverlies. De gebieden die schilferen zullen eerst glanzend of “nevelig” lijken, of soms alsof de sproet helemaal verdwenen is, omdat de huid die het pigment nu bedekt gloednieuw is, het is nog niet klaar! Uw tatoeages worden ongeveer 4-6 weken vanaf de dag van uw afspraak weer dieper en volledig genezen.

Ik raad aan om Carl Johan permanent make-up healing cream te gebruiken. Nadat u uw gezicht voorzichtig heeft gereinigd met een natuurlijke zeep, brengt u een kleine hoeveelheid crème aan op de nieuwe sproeten. Herhaal 2-3 keer per dag gedurende 14 dagen.

Breng GEEN make-up of huidverzorgingsproducten aan op je helende sproeten. Dit zal bijna altijd leiden tot infectie of pigmentverlies. Huidverzorging/make-up kan de manier beïnvloeden waarop het nieuw geïmplanteerde pigment zich hecht aan uw huid. Zodra je ziet dat de sproeten allemaal zijn afgebladderd (je merkt het misschien niet op, ze lijken misschien gewoon lichter), kunt u er make-up op aanbrengen. U moet ten minste 2 weken wachten voordat u agressievere huidverzorgingsproducten over het gebied gebruikt, en u wilt alle ingrediënten vermijden die lichtgevoeligheid veroorzaken, omdat ze ervoor zorgen dat de sproeten nog sneller vervagen dan normaal.

ZIT NIET aan je nieuwe sproetentattoos tijdens de eerste fase van het genezingsproces. Dit leidt tot kleurverlies en kan mogelijk zelfs littekens veroorzaken. Laat je lichaam op natuurlijke wijze exfoliëren en regenereren. Het schilferen begint rond dag 3 of 4 en zal 7-10 dagen na de dag van uw procedure zijn voltooid.

Dompel je sproeten NIET onder water. U mag normaal douchen en baden, maar dompel uw nieuwe tatoeage niet onder in het bad, zwembad, bubbelbad of vooral natuurlijke wateren zoals meren.

VERMIJD overmatig zweten 5-7 dagen na het krijgen van uw sproeten, omdat dit het genezingsproces en de eindresultaten kan beïnvloeden.

GEBRUIK GEEN zonnebank (of laat je huid niet bloot staan aan de zon) terwijl uw huid nog actief aan het genezen is (7-10 dagen). Beperk de blootstelling zelfs nadat u genezen bent. UVA/UVB-stralen zorgen ervoor dat tatoeages vervagen en verkleuren.

 

Na genezing:

Hoewel de artiest er alles aan doe om een ​​soepel, gemakkelijk genezingsproces voor u te verzekeren, is het uw verantwoordelijkheid om de richtlijnen voor nazorg die u worden verstrekt zo goed mogelijk op te volgen. Zodra uw huid is genezen, moet u ervoor zorgen dat u de blootstelling aan de zon beperkt. De zon (en zonnebanken) zullen vervaging en verkleuring veroorzaken. Eventuele bijwerking aan uw nieuwe tatoeage kan 6 weken na de eerste procedure worden gedaan.

ER IS GEEN IMPLICIETE OF SCHRIFTELIJKE GARANTIE ALS U UW NIEUWE TATTOO NIET VERZORGT. EN ONTHOUD – IEDEREEN HEELT ANDERS. HEB GEDULD EN LUISTER NAAR JE LICHAAM.

 

NAZORG LIPPEN

Het genezingsproces vereist geduld. Zorg ervoor dat u deze informatie hebt gelezen, aangezien uw genezingsresultaten sterk afhankelijk zijn van hoe goed u het nazorgadvies kunt opvolgen.

 

Het genezingsproces:

Het is belangrijk om te wachten tot uw lippen goed genezen zijn (na je 6 weken durende touch-up afspraak) voordat u er een definitief oordeel over geeft. Deze behandeling is een proces in twee stappen dat geduld vereist (sommige klanten hebben een tweede touch-up nodig) om de volledige gewenste look te krijgen die pas na uw 6 weken durende touch-up wordt bereikt. Tijdens uw retoucheerafspraak kunnen we alle wijzigingen aanbrengen die u wilt.

Tijdens de eerste paar dagen kunt u last krijgen van: zwelling, blauwe plekken, droogheid, tintelingen en gevoeligheid. Dit is een nieuwe tatoeage op een delicaat deel van de huid dat tijd nodig heeft om te sluiten en te genezen. Gedurende de volgende paar dagen kunnen droogheid en gevoeligheid aanhouden, evenals een trekkerig gevoel. Je lippen kunnen het gevoel hebben dat ze moeten barsten als je je mond beweegt. Dit is normaal en uw huid geneest.

Als uw lippen schoon en gehydrateerd worden gehouden, zal er alleen een dun laagje (geen korstje) verschijnen. De lippen beginnen rond dag 3 vanzelf af te vervellen en exfolieert mogelijk niet gelijkmatig. Gedurende deze tijd kunnen uw lippen strak, gebarsten, gesprongen en jeuken als de schilfers wegtrekken. Laat de film met rust; plukken veroorzaakt irritatie, kan leiden tot littekens en zal de kleur van het behandelde gebied opheffen, wat resulteert in oneffenheden en witte vlekken. Laat het gebied op natuurlijke wijze genezen voor het beste resultaat en houd uw lippen te allen tijde gehydrateerd om ze te helpen kalmeren en genezen. De geïmplanteerde kleur zal tijdens het eerste genezingsproces met 50-60% vervagen.

Terwijl de film afbladdert, kan het lijken alsof de behandeling niet goed heeft gewerkt. De kleur kan er zwak uitzien of het lijkt alsof de inkt verdwenen is. Waarom? Liptattoos zijn niet zo diep als een ‘normale’ tatoeage – je nieuwe genezende huid bedekt de inkt en wanneer je huid en de inkt beginnen te bezinken (tussen week 2-4), zul je merken dat je liptattoo begint te komen rug’. Het is in de eerste plaats niet verdwenen; het was gewoon moeilijker om door een dikkere laag genezende huid te kijken. Als de kleur in week 5-6 nog steeds zwak/vlekkerig is, hoeft u zich geen zorgen te maken! Dit is een delicate tatoeage om te genezen, en daarom doen we 2 sessies.

Genezing is specifiek voor elke klant en het is belangrijk om te beseffen dat je elke 12 / 18 / 24 maanden een kleurboost nodig hebt om de levendigheid van je liptattoo te behouden. Uw levensstijlkeuzes, leeftijd, genetica en huidtype zullen bijdragen aan het behoud van uw liptattoo. Als je regelmatig op je lippen bijt, lip-exfoliator gebruikt, zonnebanken gebruikt, zonnebaadt, geen zonbescherming gebruikt, rookt, anti-verouderingsproducten gebruikt (op je lippen), of je lippen laat vullen na het laten tatoeëren van je lippen, dan zal je liptattoo sneller vervagen en je hebt meer regelmatige aanpassingen nodig.

Permanente make-up is een kunst, geen wetenschap. Uw resultaten zullen variëren en het gebruik van lipliner, lipgloss of lippenstift kan nog steeds nodig zijn, vooral als u zware dekkende make-up draagt. Dit is niet zozeer een onderhoudsvrije behandeling, maar een onderhoudsarme behandeling. Geen twee kanten van het gezicht zijn hetzelfde of perfect symmetrisch en hoewel de artiest streeft naar perfecte symmetrie, is niets gegarandeerd of 100% perfect.

 

Belangrijk!

Als u snel een koortslip krijgt, raad ik u ten zeerste aan om twee dagen voor de behandeling en 3-4 dagen na de behandeling een actuele crème te gebruiken om complicaties te voorkomen.

 

Doen:

 • Volg de nazorg goed op zodat uw lippen zo goed mogelijk kunnen genezen.
 • Houd uw lippen de eerste 5-10 dagen zo schoon en droog, maar gehydrateerd als u kunt. Te veel lymfevocht, water, zweet & olie zal resulteren in korsten in plaats van een lichte vervelling. Schurft zal resulteren in fragmentarische wenkbrauwen.
 • Houd je lippen gehydrateerd met After Inked (meegeleverd) of een andere lippenbalsem voor het hele genezingsproces
 • Gebruik een icepack (verpakt in iets schoons) of neem ibuprofen in als uw lippen gezwollen aanvoelen en er blauwe plekken zijn.
 • Gebruik tijdens het drinken een rietje en vermijd zoute of gekruide gerechten als uw lippen de eerste paar dagen zacht aanvoelen.

Niet doen:

 • Raak uw lippen niet aan, bijt of krab – aanraken of plukken kan irritatie, infectie en pigmentverlies veroorzaken.
 • Sport pas minimaal 2-5 dagen na uw behandeling vanwege zweten. Na de eerste paar dagen is lichte lichaamsbeweging oké.
 • Breng geen lipliner, lippenstift, lipgloss, reinigingsmiddelen, lotions enz. 1-2 weken op of dichtbij uw lippen aan om irritatie en kruisbesmetting te voorkomen.
 • Gebruik sauna’s, stoombaden of zwembaden gedurende 1 week i.v.m. zweten, risico op natte lippen & hygiëne.
 • Laat gedurende 1 week geen gezichtsbehandelingen of andere schoonheidsbehandelingen uitvoeren om irritatie en kruisbesmetting te voorkomen.
 • Gebruik geen lipfillers of zonnebanken, chemische peelings of een andere sterke gezichtsbehandeling gedurende 4 weken, omdat uw huid niet voldoende zal genezen.
 • Gebruik geen anti-aging crèmes, chemische peelings, zuren of retinols op of dichtbij je lippen!

Deze producten strippen de huid / veranderen je huid en de chemicaliën erin zullen reageren en invloed hebben op het pigment / retentie.

 

Andere dingen die kunnen bijdragen aan vroegtijdige vervaging:

Veel sporten en zweten / Vette huid / Snelle stofwisseling / Ijzertekort / Hypo/er thyreoïdie / Hormoonvervangende medicijnen / Overige dagelijkse medicatie / Roken / Zonnebanken & zonnebaden / Geen zonnebescherming gebruiken / Overmatig exfoliëren /

Agressieve reinigingsmiddelen of anti-verouderingsproducten

 

Schoonmaak – Direct daarna tot twee dagen erna

Met je lip blush compleet willen we een ophoping van lymfevocht op je lippen voorkomen. Lymfeopbouw op de lippen ziet eruit als kleine gele/witte bubbels die ook kunnen worden aangezien voor kleine koortsblaasjes. Om dit te voorkomen, gebruikt u een doekje wanneer u voelt dat uw lippen gereinigd moeten worden en dep het vervolgens droog (waarschijnlijk 4-5 keer per dag). Breng After Ink gedurende de dag zo vaak als nodig aan.

 

Reiniging – Dag 3 totdat de lippen zijn verveld

Je lippen zouden nu een dun laagje over zich heen moeten hebben en zullen behoorlijk strak en mogelijk pijnlijk aanvoelen (dit zal niet lang duren). De vervelling geeft aan dat de huid eronder geneest. Op dit moment hoef je je lippen niet meer schoon te maken, tenzij je ze na het eten/drinken wilt afvegen, maar wil je je lippen de hele dag gehydrateerd houden met After Inked / andere lippenbalsem.

 

Nadat de lippen zijn verveld

Uw lippen kunnen een paar weken droog blijven, maar als u ze gehydrateerd houdt, vermindert u het gevoel dat ze trekkerig / gesprongen / jeukend / gebarsten zijn. Hoewel je lippen misschien genezen aanvoelen, hebben lippenstiften de neiging om je lippen uit te drogen, dus als je er iets op moet dragen, is een getinte glans de betere optie. Het is niet ongewoon om een ​​’tweede peeling’ met lippen te hebben, dus houd je lippen gehydrateerd. Je lippen zullen er lichter uitzien dan wanneer ze vers zijn. Raak niet in paniek – je hebt een genezende huid boven je lippen die dikker is dan de normale huid. Je zou rond week 4 weer wat kleur moeten zien verschijnen zodra je genezende huid is gesetteld. U kunt terugkeren naar uw gebruikelijke gezichtsreiniging-/make-uproutine, maar u moet nog steeds voorzichtig zijn met uw lippen. Hoewel je huid er genezen uitziet, is deze nog steeds aan het herstellen onder het oppervlak en moet je de volledige 6 weken zacht zijn. Je huid zal kwetsbaar zijn en kan nog een beetje zacht zijn, dus exfolieer niet en gebruik geen agressieve middelen die je herstellende huid kunnen beschadigen.

 

RISICO INFORMATIE

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

 • Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
 • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is.;
 • Op een plek waar minder dan zes weken geleden permanente make-up is gezet;
 • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
 • Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
 • Als je onder de invloed bent van alcohol of drugs;
 • Als je zwanger bent.

 

Daarnaast wordt het afgeraden om PMU te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
 • Immuunstoornis
 • Hart- en vaatafwijkingen

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.