Over Nova Art

 

 

 

 

 

 

Nova Art Tattoo Studio

Nova Art is opgericht door Roxanne Rosa in 2018 te Haarlem. In 2021 is daar een vestiging in Bussum bijgekomen. Bij toeval en goed geluk liggen beide vestigingen aan de treinstations en met voldoende parkeergelegenheid. In Haarlem zelfs tegenover de parkeergarage.

Met Nova Art wilde Roxanne een studio neerzetten waar iedereen de drempel over durft. Al kom je alleen om je te orienteren of om de sfeer te proeven, bij ons ben je welkom. ‘Nova Art’ letterlijk vertaald betekent ‘nieuwe kunst’. Deze naam is specifiek gekozen omdat wij altijd ons best blijven doen om iedere klant te helpen aan een design die niet van Pinterest is over genomen. Wij zetten daarom liever geen specifieke tattoos waar we enorm veel aanvraag van krijgen. Een infinity symbool is bijvoorbeeld iets waar wij als shop voor hebben gekozen om deze niet meer te tatoeeren. 

Wij werken zonder shopmanager dus binnenlopen zonder afspraak is helaas niet mogelijk. We willen graag de tijd voor je nemen om je te kunnen helpen met vragen, probeer ze daarom anders eerst via Whatsapp of telefonisch te stellen.

We maken geen onderscheid tussen mensen, iedereen is bij ons welkom. Een tattoo studio moet een safe space zijn waar iedereen zich fijn en veilig voelt. Met name de QTBIPOC community. Beide studios zijn tevens rolstoelvriendelijk.
Je mag altijd 1 iemand meenemen naar je afspraak. Dieren en kinderen onder de 13 jaar zijn helaas niet toegestaan.  

 

BELEVENIS

We hopen dat je bij ons binnenstapt in een studio waar je blij van wordt. Aangenaam en geïnspireerd.

Dat je vriendelijk en goed wordt geholpen en je ervaring bij ons wilt delen met familie en vrienden.

Je bent vrij bij ons om je (beste) vriend(in) mee te nemen als je getatoeëerd wordt, maar we hopen dat je je ook gewoon lekker ontspannen voelt als je alleen komt voor je tattoo. Laat je weten of het gelukt is?

JIJ EN WIJ

Wij willen meer voor onze klanten betekenen. Zo hebben wij een customer base waar je je voor kan aanmelden en dan profiteer je van leuke aanbiedingen. Als je een afspraak bij ons hebt ingeboekt dan wordt je automatisch lid.

Je wordt als eerste op de hoogte gehouden van interessante acties en aanbiedingen. Verder versturen we regelmatig de nieuwsbrief met leuke weetjes over de zaak en aankomende acties. 

 

WIJ VOOR DE WERELD

Roxanne steunt al, voordat ze met Nova Art begon, diverse goede doelen. Want er is altijd een manier waarmee je een bijdrage kan leveren voor de wereld waarin je leeft. Iedereen kan iets doen, op zijn eigen manier. En dit is de manier van Nova Art.

We steunen onder andere de stichting Bijen is Leven, Save Tigers Now voor de tijgers en Save Elephant.org voor de olifanten in Thailand. Daarnaast hebben we de optie om jou als vegan te helpen door vegan producten te gebruiken tijdens het hele tattoo proces.

Onze studio’s

 

 

 

 

 

Haarlem

Onze studio in Haarlem ligt 500 meter lopen van Haarlem station en recht tegenover een parkeergarage. Via www.interparking.nl kan je een dagkaart voor € 10,- kopen. 

De studio is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11:00 uur – 18:00 uur. Heb je vragen of wil je spontaan een tattoo, dan kan je altijd even bellen of binnenlopen. Haarlem is onze grote studio waar we plek hebben voor vijf tatoeëerders en waar Mae de boekingen voor beide studio’s managed. Hier vind je tevens de collectie van onze Nova Art Crystals.  

 

Bussum

Onze studio in Bussum ligt recht tegenover station Naarden-Bussum op 100 meter lopen. Parkeren kan aan de linkerzijde van de studio, of aan de overkant van het spoor voor € 1,40 per uur. Parkeer niet rechts in de woonwijk, want dit is een vergunningszone!

De studio is een prive studio, wat betekent dat je zonder afspraak niet de studio in kan. Wij hebben in principe geen vaste openingsdagen en -tijden in Bussum. Studio Bussum is het stijlvolle kleinere en rustigere zusje van onze Haarlem studio. ’s Zomers kan je ontspannen je broodje eten in onze mooie tuin en even chillen in de hangmat. We hebben hier plek voor drie tatoeëerders. Meestal is er geen shopmanager aanwezig en de koffie en thee is hier self-service.  

Donaties

 

 

 

 

 

Een steentje bijdragen aan de wereld waar we in leven, dat vinden we bij Nova Art belangrijk. Iedereen op zijn eigen manier; bij Nova Art doen we dat door te doneren aan zorgvuldig uitgekozen stichtingen. Lees hieronder welke goede doelen we steunen en waarom.

Nova Art voor de bijen

Bij elke bij tattoo die wij zetten bij Nova Art gaat er € 10,- naar de stichting bijenisleven.nl.

Elke keer als wij een totaal bedrag bij elkaar halen van €500,- doneren wij een bijenvolk. Dit betekent dat er een bijenkast wordt gebouwd wat een nieuw bijenvolk zal huisvesten. Dus door jouw bijen tattoo worden bijen geboren!
Klik op de afbeelding voor de video van onze eerste donatie.

Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 80% van de voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen voor de groei van fruit en groente zoals appels, frambozen, paprika’s en avocado’s. Zelfs voor koffie, zonnebloemolie en mosterd zijn we afhankelijk van de bijen.

Wij hebben inmiddels €1000,- gedoneerd.

Nova Art voor Pandoga

Het nieuwe doel wat wij steunen is Pandoga H.O.P.E. (Help Other People&Pets Evolve). De oprichtster van dit mooie initiatief is Aimee. Aimee is een professionele honden trainster met een persoonlijke aanpak. Ze geeft workshops en help mensen en honden bij hun thuis in hun eigen omgeving.

Pandoga H.O.P.E. is een project dat ontstaan is tijdens een reis naar Thailand waar ze vrijwilligers werk deed in dierenzorg. Het doel van Pandoga is om een beter begrip te vormen bij het versterken van de band tussen mensen en honden wereldwijd.
Adopt a Furry Friend op Koh Phangan is een liefdadigheid instelling die straathonden helpt. Aimee is daar vier jaar geleden begonnen met het helpen van foster care puppies en bij het rehabiliteren van getraumatiseerde honden. Het doel is om de leefomstandigheden te verbeteren voor de straathonden. Dit doen ze door te helpen de banden te versterken tussen de honden en mensen in de gemeenschappen waar zij samen leven. Door de juiste training zal men de honden niet meer als hinderlijk of storend ervaren. Hierdoor zullen minder honden worden mishandeld of afgemaakt.

Ga naar de Facebook Pagina van Adopt a Furry Friend voor meer informatie.

Wij hebben inmiddels €500,- gedoneerd aan Pandoga.

Nova Art voor de tijgers

Bij elke tijger tattoo gaat er € 20,- naar savetigersnow.org. Savetigersnow is een globale campagne van World Wildlife Fund en Leonardo DiCaprio. Het is wel bekend dat het niet goed gaat met de tijgers.

Dit komt helaas voor het grootste deel door stropers die elk deel van de tijger verhandelen op de illigale markt. Daarnaast ‘vechten’ de mens en de tijger om leefgebied.

Bossen worden gekapt waardoor de tijgers moeten jagen op vee waarvan lokale mensen en gemeenschappen moeten leven. Hierdoor worden de tijgers gevangen genomen of gedood en verkocht op de zwarte markt.

Er leven momenteel nog maar 3890 tijgers in het wild op onze planeet.

Wij hebben inmiddels € 130,- gedoneerd.

Nova Art voor de olifanten

Roxanne is in 2018 naar Thailand geweest. Ondanks dat de olifant het nationale symbool is, wordt de olifant niet overal even goed behandeld. 

World Animal Protection zet zich in voor wilde dieren, dieren in gemeenschappen, vee en dieren in rampsituaties. Met name voor olifanten hebben ze al veel verschil kunnen maken. Klik op de afbeelding voor meer informatie over hun werk met olifanten in Thailand. 

Wij hebben inmiddels € 100,- gedoneerd.

Nova Art voor Australie 

De bosbranden in Australie zijn u vast niet ontgaan. Deze branden hebben een biljoen dieren het leven gekost en daarom wilden wij alles doen wat binnen ons bereik lag om de dieren in nood te helpen. Roxanne heeft speciale designs gemaakt waar 100% van de opbrengst naar geselecteerde stichtingen gaan.

Wij hebben €1245,- opgehaald en gedoneerd.

Nova Art Flashday

Op 7 september hebben wij een flashday gehouden voor goede doelen. €5,- van elke tattoo ging naar een goed doel. Elke artiest had een eigen stichting gekozen waar zij aan wilden doneren.
Roxanne heeft gekozen voor stichting Bijen is Leven.
Deborah heeft gekozen voor Trees4All
Jenya heeft gekozen voor stichting De Noordzee
Johe heeft gekozen voor stichting Aap.