Ontwerp informatie

 

 

 

 

 

Om een tattoo voor je te ontwerpen werken we het liefst met een idee, eventuele specifieke elementen die je in je tattoo wilt zien en inspiratie plaatjes van wat je mooi vindt. Aan de hand van deze voorbeelden kunnen wij zien in welke stijl je je tattoo wilt. Hou ruimte vrij voor onze professionele visie om je idee om te zetten in een mooi en goed werkend tattoo design. Niet alle afbeeldingen of ideeën zijn geschikt als tattoo dus het zou zonde zijn als we je moeten teleurstellen omdat je je zo had vastgezet op dat idee.

Soms gebeurt het dat een klant na het inboeken van een afspraak of na een consult aanvullende informatie heeft. Deze informatie kan je tot aan drie dagen na het inboeken van je afspraak kosteloos toesturen. Elke klant wordt meegenomen in het ontwerp proces en als wij op later termijn opnieuw een tattoo design moeten doornemen vanwege wijzigingen of nieuwe ideeën dan kost dit ons extra werk. Hier zullen dan kosten aan verbonden zijn.

Flash
Een tattoo design is het mooist als het bij jou past als persoon. Daarom vinden wij het belangrijk dat je zelf al een beetje hebt nagedacht over je tattoo. Zonder eigen inbreng kunnen we je daarom niet helpen met het designen van een tattoo. Niet elke tattoo hoeft een diepe betekenis te hebben of ver van te voren uitgedacht te zijn. Tijdens een consult helpen we je met het omzetten van je idee naar elementen voor je tattoo. Ook hebben de artiesten flash designs op hun social media staan. Dit zijn designs, klaar om te zetten, die de artiesten graag willen doen. Deze designs zetten wij ook maar eenmalig.

Ontwerp inzien van te voren
Wij mailen helaas niet van te voren het ontwerp door. Er is er op de dag zelf tijd om kleine aanpassingen te maken. Dat werkt vaak beter en sneller dan heen en weer mailen. Wij maken ook geen ontwerpen zonder ingeboekte afspraak, ook niet tegen betaling helaas. Wij willen alles wat wij ontwerpen graag zetten, wij zijn immers tattoo artiesten en geen grafische ontwerpers. Ook willen wij zelf onze eigen ontwerpen zetten, het kan namelijk maar zo zijn dat je met ons ontwerp naar een andere tatoeerder gaat. Al is dit laatste zeker niet de hoofd reden waarom wij geen ontwerpen van te voren laten zien. 😉
Waarom wij niets van te voren toe sturen is omdat je anders meer gaat twijfelen dan nodig. Je zal het met familie en vrienden bespreken en iedereen heeft een andere mening wat je kan beïnvloeden. Tot zo verre dat je los komt van je eigen idee en wens. Daarom is er genoeg tijd op de dag van de afspraak om met de artiest zelf het ontwerp te bespreken. Je mag altijd iemand meenemen voor een second opinion. Of eerst een vrijblijvend consult inplannen. 

Op de dag van je afspraak
Hou rekening met het feit dat het vaak alleen een lijn tekening is wat je te zien krijgt. Je krijgt dus niet het eind resultaat te zien. Wij weten hoe we de invulling aan de tattoo gaan geven en het is voor ons niet nodig, en zonde van de tijd, om het hele ontwerp uit te werken. Tijdens het tatoeëren vinden wij het tevens fijn om een beetje vrijheid te houden. Soms bedenken we ter plekke dat een andere invulling toch beter werkt dan vooraf uitgedacht. We begrijpen dat het lastig is om in te beelden hoe je tattoo er uit komt te zien aan de hand van een lijntekening, weet dus zeker dat je oke bent met onze werkwijze.
Een aantal artiesten werken freehand, bijvoorbeeld alle floral tattoos van Roxanne. Dit betekent dat op de dag van je afspraak zij alles met de hand direct op je huid tekent. Op haar Instagram vind je een highlight en Reels met hoe dit proces in zijn werk gaat @roxarosatattoos.

Consult 
Wil je een tattoo bespreken of advies van een tatoeëerder over je tattoo idee zonder een tattoo afspraak gelijk in te boeken? Dan kun je een vrijblijvend consult aanvragen.
Je kan het beste het afspraken formulier op de website gebruiken en aangeven dat je een consult wilt. Cover tattoos en sleeve tattoos vereisen altijd een consult. Een consult duurt 30 minuten en kost € 35,-. Een consult voor een sleeve kan een uur duren en de kosten zijn hiervoor €70,-. Dit wordt verrekend als je een afspraak inboekt.

Klik op afspraak boeken voor de specifieke informatie die wij nodig hebben van je.