Veelgestelde vragen

 

 

 

 

 

Wat kost een tattoo en hoe lang duurt het?
Wat kost een auto?
Om een prijs te bepalen voor een tattoo moeten we weten wat je wilt, waar je ‘m wilt, hoe groot, welke stijl en dus hoe gedetailleerd. Hoe meer informatie je kan aanleveren, voorbeeld plaatjes, hoe specifieker wij je een prijsopgave kunnen geven.

Ons starttarief is € 70,- en wij werken met vaste prijzen per tattoo. Voor grote projecten zoals bijvoorbeeld een chestpiece, sleeve of een hele rug rekenen wij €150,- per uur en ongeveer 5 uur per sessie. Je bent dan bij ons van 12:00 uur tot ongeveer 18:00 uur, het is ongeveer 5 uur tatoeëren.

Doet het pijn?
Er gaat een naald in je huid, dus waarschijnlijk voel je wel iets. Of het pijn doet verschilt per persoon en per plek op je lichaam.
Wij kunnen jouw pijngrens niet bepalen door naar je te kijken. Hoe meer ontspannen je je instelt hoe makkelijker je er doorheen gaat. Bedenk maar zo, pijn voor even, mooie tattoo voor de rest van je leven. Over het algemeen valt het bij de meeste personen mee en is het de angst voor het onbekende waardoor je bang bent dat het pijn gaat doen.

Hoe boek ik een afspraak?
Voor het maken van een afspraak kan je het afspraken formulier gebruiken op de website of je komt langs in de studio. Lees eerst alle informatie op de website en/ of de informatie bij het boekingsformulier.

Zijn er wachttijden?
De wachttijd is afhankelijk van wat je zou willen hebben en bij wie je wilt inboeken. Voor grotere designs is het meestal een paar maanden en voor kleine tattoos een paar dagen tot een paar weken.

Kan ik een eigen ontwerp aanleveren?
Je kan zeker een eigen ontwerp aanleveren. Wij geven alleen wel onze professionele mening of dit ontwerp tatoeeerbaar is en of er eventuele aanpassingen moeten worden aangebracht. Wij kijken of het ontwerp een goede flow heeft voor op het lichaam en of het ook over 10 jaar nog steeds een mooie kwaliteit heeft.

Heb je een idee maar geen specifiek ontwerp, dan kunnen wij uiteraard je idee uitwerken. Voor het uitwerken van je idee dien je wel een afspraak in te boeken en een aanbetaling te doen. Wil je uiteindelijk het ontwerp toch niet zetten dan houden we de aanbetaling en wordt het ontwerp vrij gegeven.

Hoe gaat het zetten van een tattoo in zijn werking?
Zodra je binnenkomt voor je tattoo zal Mae je te woord staan en krijg je een toestemmingsformulier wat je moet invullen. Daarna bespreek je met de desbetreffende tatoeerder het ontwerp. De tatoeerder zet alle spullen klaar en er wordt een stencil gemaakt van het design. De stencil wordt op je huid geplakt. Let wel, een stencil is vaak alleen wat lijnen en niet het volledige ontwerp. In andere gevallen wordt het design direct op je huid getekend (Bij bijvoorbeeld bloemen).

Zodra alles klaar staat en je het eens bent met de plaatsing wordt er volgens de GGD hygiene richtlijnen getatoeëerd. Onze studio is uiteraard ook gekeurd door de GGD.

Wat is de minimum leeftijd?
De wettelijke minimum leeftijd met toestemming van ouders is 12 jaar. De minimum leeftijd is bij ons in de shop 16 jaar met toestemming van ouders. Neem voor de zekerheid je legitimatiebewijs mee. Wij tatoeëren onder de 18 jaar niet op hoofd en handen en wij weigeren een idee als we het niet geschikt vinden.

Ik gebruik medicijnen, kan ik getatoeëerd worden?
Weet je niet zeker of je medicijnen het tattoo proces of genezingsproces kunnen verstoren, mail of bel naar de studio zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.