Veelgestelde vragen

 

 

 

 

 

Er gaat een naald in je huid, dus waarschijnlijk voel je wel iets. Of het pijn doet verschilt per persoon en per plek op je lichaam.

Wij kunnen jouw pijngrens niet bepalen door naar je te kijken. Hoe meer ontspannen je je instelt hoe makkelijker je er doorheen gaat. Bedenk maar zo, pijn voor even, mooie tattoo voor de rest van je leven.

Over het algemeen valt het bij de meeste personen mee en is het de angst voor het onbekende waardoor je bang bent dat het pijn gaat doen.

Voor het maken van een afspraak kan je het afspraken formulier gebruiken op de website en bij de artiest die je wilt boeken. Lees eerst alle informatie op de website en/ of de informatie bij het boekingsformulier.

De wachttijd is afhankelijk van wat je zou willen hebben en vooral bij wie je wilt inboeken.

Op de pagina’s van de artiesten vind je hun boekingsformulier. Je kan deze volledig invullen ook als je alleen de wachttijd wilt weten. Je kan bij opmerkingen invullen dat je nog geen definitieve afspraak wilt maken maar eerst alleen informatie wilt.

Je kan zeker een eigen ontwerp aanleveren. Wij geven alleen wel onze professionele mening of dit ontwerp tatoeeerbaar is en of er eventuele aanpassingen moeten worden aangebracht.

Wij kijken of het ontwerp een goede flow heeft voor op het lichaam en of het ook over 10 jaar nog steeds een mooie kwaliteit heeft.

Heb je een idee maar geen specifiek ontwerp, dan kunnen wij uiteraard je idee uitwerken. Je kan een consult inboeken van 30 minuten voor €35,-. Dit is vrijblijvend. Tijdens een consult bespreken we je idee en geven wij onze professionele mening. We kunnen mogelijk een snelle schets maken maar we werken geen volledig idee/ design uit.

Voor het uitwerken van je idee dien je wel een tattoo afspraak in te boeken en een aanbetaling te doen.

Wil je uiteindelijk het ontwerp toch niet zetten dan houden we de aanbetaling en wordt het ontwerp vrij gegeven.

Zodra je binnenkomt voor je tattoo krijg je een toestemmingsformulier wat naar waarheid dient te worden ingevuld. Deze gegevens worden alleen opgeslagen voor de GGD en worden door ons niet gebruikt of verstrekt aan derden.

Daarna bespreek je met de desbetreffende tatoeëerder het ontwerp. De tatoeëerder zet alle spullen klaar en er wordt een stencil gemaakt van het design. Het stencil wordt op je huid geplakt. Let wel, een stencil is vaak alleen wat lijnen en niet het volledige ontwerp. In andere gevallen wordt het design direct op je huid getekend (Bij bijvoorbeeld bloemen).

Zodra alles klaar staat en je het eens bent met de plaatsing wordt er volgens de GGD hygiene richtlijnen getatoeëerd. Onze studio is uiteraard ook gekeurd door de GGD.

De wettelijke minimum leeftijd met toestemming van ouders is 12 jaar. De minimum leeftijd is bij ons in de shop 16 jaar met toestemming van ouders.

Neem voor de zekerheid je legitimatiebewijs mee. Wij tatoeëren onder de 18 jaar niet op hoofd en handen en wij weigeren een idee als we het niet geschikt vinden.

Weet je niet zeker of je medicijnen het tattoo proces of genezingsproces kunnen verstoren, mail of bel naar de studio zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Het beste advies kan je altijd beter van je huisarts of behandelend arts krijgen.

Wat kost een auto?
Om een prijs te bepalen voor een tattoo moeten we weten wat je wilt, waar je ‘m wilt, hoe groot, welke stijl en dus hoe gedetailleerd. Hoe meer informatie je kan aanleveren, voorbeeldplaatjes, hoe specifieker wij je een prijsopgave kunnen geven.

Om je alvast een inzicht te geven in de prijzen hebben we hier een aantal richtlijnen, zodat je toch een beetje weet welke prijs je kunt verwachten voor jouw tattoo.

  • Ons starttarief is € 70,- en wij werken met vaste prijzen per tattoo.
  • Een hele dagsessie ligt tussen de €700,- en €950,-.

De prijs wordt berekend aan de hand van het aantal uren, of er op de huid getekend moet worden op de dag van je afspraak en natuurlijk wat het design gaat worden.

Voor grote projecten zoals bijvoorbeeld een chestpiece, sleeve of een hele rug rekenen wij €150,- per uur en ongeveer 5 uur per sessie. Je bent dan bij ons van 11:00 tot ongeveer 17:00.

Uiteindelijk hangt de prijs voor grote projecten geheel af van bijvoorbeeld de stijl die je wilt en de bouw van je lichaam. Hiervoor kunt je het beste rekening houden met 5 tot 7 dagsessies.

*Dit zijn de algemene studio prijzen. De prijzen kunnen per artiest alsnog verschillen.

Alle artiesten moeten zich kunnen focussen op hun werk. Kinderen brengen onvoorspelbare energie met zich mee. Zij komen in een nieuwe omgeving die zij niet kennen en dat brengt vaak een nieuwsgierigheid met zich mee. Voor ouders zal dit alledaagse energie zijn, maar tijdens ons werk zijn we deze energie niet gewend en dit leidt ons af.

Ditzelfde geldt voor honden. Mocht is een getrainde shop hond en heeft een eigen plekje waar ze zich terug trekt. Ze weet precies waar ze wel en niet mag komen tijdens werk uren. 

Het is niet aan te raden om tijdens je zwangerschap een tattoo te zetten. Zwanger zijn beïnvloed je hormonen en je laten tatoeëren vergroot de disbalans in de hormonen.

Ook met borstvoeding raden wij het sterk af om getatoeëerd te worden. Indien er een infectie optreed met je tattoo is het mogelijk dat je aan de antibiotica moet en dit kan schadelijk zijn voor de baby.

Bij aanbetalingen is geen terugbetaling mogelijk. Je kan wel je afspraak twee keer verzetten binnen vier maanden met behoudt van je aanbetaling.

Wij geven geen aanbetaling terug omdat wij al tijd hebben gestoken in de communicatie om de boeking rondt te krijgen. Boek je een afspraak in via onze website, dan zijn er zeker twee mensen vanuit Nova bezig geweest met je boeking.

Daarnaast houden wij een datum en tijd vrij voor jou. Indien je afzegt hebben wij geen garantie dat wij deze plek kunnen opvullen met een andere klant. Voor jouw aanbetaling maakt het niet uit of wij wel of niet een andere klant kunnen inboeken; wij hebben namelijk al opnieuw onze tijd moeten besteden voor deze dag/tijd optie. Dit had niet gehoeven als je niet had geannuleerd.