Donaties

 

 

 

 

 

Een steentje bijdragen aan de wereld waar we in leven, dat vinden we bij Nova Art belangrijk. Iedereen op zijn eigen manier; bij Nova Art doen we dat door te doneren aan zorgvuldig uitgekozen stichtingen. Lees hieronder welke goede doelen we steunen en waarom.

Nova Art voor de bijen

Bij elke bij tattoo die wij zetten bij Nova Art gaat er € 10,- naar de stichting bijenisleven.nl.

Elke keer als wij een totaal bedrag bij elkaar halen van €500,- doneren wij een bijenvolk. Dit betekent dat er een bijenkast wordt gebouwd wat een nieuw bijenvolk zal huisvesten. Dus door jouw bijen tattoo worden bijen geboren!
Klik op de afbeelding voor de video van onze eerste donatie.

Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 80% van de voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen voor de groei van fruit en groente zoals appels, frambozen, paprika’s en avocado’s. Zelfs voor koffie, zonnebloemolie en mosterd zijn we afhankelijk van de bijen.

Wij hebben inmiddels €1000,- gedoneerd.

Nova Art voor Pandoga

Het nieuwe doel wat wij steunen is Pandoga H.O.P.E. (Help Other People&Pets Evolve). De oprichtster van dit mooie initiatief is Aimee. Aimee is een professionele honden trainster met een persoonlijke aanpak. Ze geeft workshops en help mensen en honden bij hun thuis in hun eigen omgeving.

Pandoga H.O.P.E. is een project dat ontstaan is tijdens een reis naar Thailand waar ze vrijwilligers werk deed in dierenzorg. Het doel van Pandoga is om een beter begrip te vormen bij het versterken van de band tussen mensen en honden wereldwijd.
Adopt a Furry Friend op Koh Phangan is een liefdadigheid instelling die straathonden helpt. Aimee is daar vier jaar geleden begonnen met het helpen van foster care puppies en bij het rehabiliteren van getraumatiseerde honden. Het doel is om de leefomstandigheden te verbeteren voor de straathonden. Dit doen ze door te helpen de banden te versterken tussen de honden en mensen in de gemeenschappen waar zij samen leven. Door de juiste training zal men de honden niet meer als hinderlijk of storend ervaren. Hierdoor zullen minder honden worden mishandeld of afgemaakt.

Ga naar de Facebook Pagina van Adopt a Furry Friend voor meer informatie.

Wij hebben inmiddels €500,- gedoneerd aan Pandoga.

Nova Art voor de tijgers

Bij elke tijger tattoo gaat er € 20,- naar savetigersnow.org. Savetigersnow is een globale campagne van World Wildlife Fund en Leonardo DiCaprio. Het is wel bekend dat het niet goed gaat met de tijgers.

Dit komt helaas voor het grootste deel door stropers die elk deel van de tijger verhandelen op de illigale markt. Daarnaast ‘vechten’ de mens en de tijger om leefgebied.

Bossen worden gekapt waardoor de tijgers moeten jagen op vee waarvan lokale mensen en gemeenschappen moeten leven. Hierdoor worden de tijgers gevangen genomen of gedood en verkocht op de zwarte markt.

Er leven momenteel nog maar 3890 tijgers in het wild op onze planeet.

Wij hebben inmiddels € 130,- gedoneerd.

Nova Art voor de olifanten

Roxanne is in 2018 naar Thailand geweest. Ondanks dat de olifant het nationale symbool is, wordt de olifant niet overal even goed behandeld. 

World Animal Protection zet zich in voor wilde dieren, dieren in gemeenschappen, vee en dieren in rampsituaties. Met name voor olifanten hebben ze al veel verschil kunnen maken. Klik op de afbeelding voor meer informatie over hun werk met olifanten in Thailand. 

Wij hebben inmiddels € 100,- gedoneerd.

 

 

 

Nova Art voor Australie 

De bosbranden in Australie zijn u vast niet ontgaan. Deze branden hebben een biljoen dieren het leven gekost en daarom wilden wij alles doen wat binnen ons bereik lag om de dieren in nood te helpen. Roxanne heeft speciale designs gemaakt waar 100% van de opbrengst naar geselecteerde stichtingen gaan.

Wij hebben €1245,- opgehaald en gedoneerd.

 

 

 

Nova Art Flashday

Op 7 september hebben wij een flashday gehouden voor goede doelen. €5,- van elke tattoo ging naar een goed doel. Elke artiest had een eigen stichting gekozen waar zij aan wilden doneren.
Roxanne heeft gekozen voor stichting Bijen is Leven.
Deborah heeft gekozen voor Trees4All
Jenya heeft gekozen voor stichting De Noordzee
Johe heeft gekozen voor stichting Aap.