Cover tattoos

 

 

 

 

 

Het liefst zetten we natuurlijk nieuwe en zelf ontworpen tattoos. Maar als we iemand een betere tattoo kunnen geven dan de tattoo die ze gecovered willen hebben, dan doen we dat graag.

Niet elke tattoo is geschikt om te coveren en niet alle designs zijn geschikt om over een oude tattoo te plaatsen. Hieronder volgt de belangrijkste informatie voor covers.

GENOEG RUIMTE
Om een cover te laten werken, moet deze ongeveer twee keer zo groot worden als de oude tattoo. De oude tattoo kan alleen gecovered worden met donkere tinten dus moet er ruimte omheen zitten voor de lichte tinten.

Als je dat niet hebt wordt het donker op donker en wordt het hoogstwaarschijnlijk niet mooier dan je oude tattoo. Tevens zorgen de lichte tinten voor afleiding en trekken de aandacht van je oude tattoo af.

VRIJE VORMEN
De nieuwe tattoo moet goed passen over de oude tattoo en moet dus meelopen met de vormen van de oude tattoo. Geometrische vormen, strakke lijnen of patronen zoals bijvoorbeeld maori of mehndi is vaak niet geschikt. Het gaat hierbij om de negatieve, on-getatoeëerde, ruimte tussen de lijnen.

Als daar een stukje van je oude tattoo onder valt, dan gaat daar alle aandacht naartoe. Een voorbeeld van vrije vormen zijn bloemen. Deze kunnen freehand over je oude tattoo worden getekend. Neem vooral contact op om te kijken wat er voor jou mogelijk is, want in sommige gevallen kan een geometric of ornamental ontwerp wel!

CONSULT VERPLICHT
Om ideeën te bespreken voor een cover dien je een consult in te boeken en dus langs te komen in de studio. We moeten de kwaliteit, formaat en structuur van de oude tattoo zien om te bepalen wat de mogelijkheden zijn. Ook maken we vaak een afdruk van de ware grootte en zullen we wat voor schetsen op je huid wat dus niet via de mail kan.

Wij doen regelmatig cover tattoos en tijdens een consult hebben we alle tijd om je te voorzien van ons professionele advies. Een consult kost €35,- en wordt verrekend met een ingeboekte tattoo.

PRIORITEIT
Bedenk goed dat de prioriteit van de cover het bedekken van je oude tattoo is. Je zal waarschijnlijk een compromis moeten sluiten in het nieuwe design. Het nieuwe design zal wellicht misschien niet exact zijn waar je op hoopte. Wij vertellen je wat wel of niet mogelijk is en dat is niet onderhandelbaar met een cover.

VOORBEELDEN
Dat het niet onderhandelbaar is betekent niet dat je geen keus hebt in wat je nieuwe tattoo wordt. Stuur zoveel mogelijk voorbeelden door van wat je mooi vindt. Wij gaan dan kijken hoe we de nieuwe tattoo kunnen vormgeven aan de hand van je voorbeelden.